Pages Navigation Menu

Allt om betalsystem

Enklare betalningar med Swishs nya samarbete

Ända sedan Swish introducerades 2012 har det varit lätt att överföra pengar till vänner och bekanta på ett snabbt och smidigt sätt. Till och med föreningar har numera Swish så att man inte behöver ta med sig kontanter till alla basarer, lotterier och idrottssammanhang som annars tidigare krävt just kontanter. Om man är ute och äter middag tillsammans med vänner, kan man i stället för att dela notan i flera delar, swisha till den som tar hela notan. Det hela är en snabb procedur som har tagit överföring av pengar till en ny nivå.

Enklare att ta betalt med Swish

Babs Paylink och Findity gör det enklare att ta betalt med Swish genom att lansera en automatisk betalningsbekräftelse som ger dig ett digitalt kvitto i samband med Swish-köpet i kassan. Slimcash är en molnbaserad mobilkassa som gör det möjligt att använda Swish som betalning i kassan. Johannes Reichhuber som är utvecklingschef på Babs Paylink säger att de är väldigt glada över att Swedbank valde dem som första partner, för att få den nya Swishfunktionen så att kunden ska kunna betala i kassan och få en bekräftelse i realtid. Nu kan handlarna ge kunderna en helt digital upplevelse med både köp och kvitto.

Sverige på gång att bli kontantlöst samhälle

Efter att Swish lanserades år 2012 har den stadigt blivit mer och mer populär. Bakom mobilappen står företaget Getswish AB som ägs av Danske bank, Handelsbanken, Swedbank, Nordea, SEB och Länsförsäkringar. Ett år efter att den hade introducerats på marknaden hade appen redan två miljoner användare. Sex månader senare, hade antalet ökat med ytterligare en miljon och fortsätter att stadigt öka. En av anledningarna till att appen har blivit så framgångsrik är att Sverige är på väg att bli ett kontantlöst samhälle. Swish fyller också behovet när man behöver överföra mindre summor till vänner och bekanta, vilket man kan sköta kontantlöst tack vare Swish.

Aggregate